Sunday, June 14, 2009

Ceşcuţa cea de toate zilele











Pentru Lola, cu drag, aceasta este ceşcuţa mea de cafea. Ca să parafrazez poezia: Beau şi scriu. Beau (cafea). Am avut dreptate ieri, de după nori a apărut soarele, nu prea cald, dar suficient de prietenos. Unde mai pui că în dimineaţa asta de duminică l-am găst deja la datorie, probabil se simţea un pic vinovat după chiulul precoce de ieri. Azi avem două evenimente, ambele în premieră pe ţară, pentru mine.


Tot apropo de cafea, îmi amintesc când lucram la Teora, dimineaţa vroiam să fac cafea şi mereu încurcam unde trebuie să pun apă, o puneam unde de fapt trebuia să se scurgă cafeaua!! Ei, dar apoi am învăţat. Şi tot acolo mâncam supă Knorr la pliculeţ, încă era ceva destul de exotic. Unde mai pui că lângă noi era şi un Pizza Hut. Pizza Hut? Uau, ce meserie:)))

Mulţumesc mult pentru comentariile de la cafea, nici nu ştiţi ce înseamnă pentru un blogăr care se trezeşte cu ochii lipiţi şi se aruncă la calculator (nu, nu e dependenţă, e plăcerea de a citi şi de a scrie, conjugată cu dimineaţa de duminică), să găsească mesaje de la oameni dragi şi faini (astea merg mână în mână).


7 comments:

Lola said...

imi place foarte-foarte tare cescuta ta. banuiam eu ca-mi va placea de cand ai scris despre ea... dar e si mai si decat ma asteptam. una din combinatiile mele de culoare favorite (motiv pentru care te-am rugat sa pozezi) iar arabescurile au pus-o over the top.

may you enjoy your coffee for many mornings to come :)

Anonymous said...

E muuuuult mai faina decat mi-o imaginam eu. Si cand te gandesti ca noi cumparam toate produsele "made in China", iar romanul nostru face lucruri mult mai reusite...

Cat despre cafea, ieri m-am dus pe e-bay si am gasit Jacobs rosu si verde; "veneau" impreuna. Mi-am facut comanda, desi nu stiu care e diferenta dinte ele (sper ca ala verde nu e fara cafeina, ca o sa mor de ciuda). De regula de pe e-bay imi cumpar carti si nu am avut probleme nici cu livratul nici cu PayPal-ul, asa ca, pana la o proba contrarie, am incredere ca o sa ajunga cu bine.

to-morrow said...

Cescuta de cafea este cam ceea ce mi-am imaginat eu. Pusesem la fel ordinea culorilor, in minte, doar decoratiunea cu auriu era altfel - imi imaginam ca sunt dungi :)
Intr-adevar, e o cescuta care aduce a dimineata tihnita, cand te trezesti pe indelete si te rasfeti intai cu mirosul,apoi cu aroma cafelei.
Iti doresc sa ai o duminica minunata. Aici s-a cam sfarsit duminica, este ora 22.43. Avantaj tu :) !

Amalia said...

Lola, thank you, thank you. Cand vin in vizita la New York aduc canutzele si savuram niste cafele proaspat iesite din presa franceza.

Amalia said...

Ionela, iar ai dreptate. Se faceau lucruri frumoase si la noi (mai ales pentru export). Setul acesta de canutze l-a cumparat mama si mi l-a dat mie, iar eu l-am adus in America. Acuma imi sunt printre cele mai dragi lucruri. Ma bucur ca ai gasit cafea.

Amalia said...

To-morrow, multumesc mult, am avut o duminica superba. Te rog, poti sa imi mai urezi? Pentru ca functioneaza.

Amalia said...

Multumesc mult, optimista cum am devenit, imi doresc sa beau o cafea cu fiecare dintre voi.