Tuesday, June 23, 2009

Bilanţ şi previziuni de cumpărătoare atentă :)

De când am venit în America mi-au plăcut, în această ordine: hainele, cărţile, parfumurile, poşetele, blogurile, şi biletele de avion. Haine mi-am tot luat, şi îmi mai iau din când în când, nu foarte des. Am rărit-o şi cu cărţile, căci am trimis acasă din ele şi m-am speriat cât de multe sunt. În domeniul parfumurilor am avut aproape tot ce mi-a dorit sufletul, şi mi-a dorit destul, mişelul. Trăznaia poşetelor m-a lovit mai târziu, dar m-a lovit puternic. Nu mă interesează să fie nu ştiu ce firmă, trebuie doar să îmi placă grozav de mult, să îmi taie respiraţia. Şi dacă nu sunt scumpe, cu atât mai bine. Prefer să fie din piele, dar am mai închis ochii de câteva ori. Blogurile, ei, cu blogurile treaba e sensibilă şi delicată şi zilnică :) Bilete de avion nu am avut câte aş fi vrut, şi toate au fost, într-un fel sau altul, spre România.

Chiar când mă speriasem că mi-am epuizat toate pasiunile de strângăreaţă, de curând mi-am descoperit o altă îndârjire: păpuşile Barbie la garage sale. Arată bine, sunt mai ieftine decât 5 minute de parcare în downtown, au cele mai grozave rochiţe (pe care le spăl totuşi, desigur), unele şi cântă, toate au buclele obligatorii intacte şi nu au tălpile roase în dinţi (Adelina obişnuia să le roadă, ca şi mine de altfel, când eram copil, pe atunci nu erau Barbie, dar aveam o păpuşă cu mâini moi şi i le-am ros aproape de tot, se mai ţineau în câteva molecule de plastic). Să vedem ce va urma.




15 comments:

ina bixade said...

Si eu, de cind am aterizat in America, am dezvoltat placerea hainelor, dar am o fixatie cu posetele, parfumurile si ele, iar biletele de avion sint bifate de asemenea, numai ca am preferat clar destinatii variate, ca in RO ce sa tot caut, de acolo am plecat, ca sa fiu plecata. Mereu am zis ca sint atitea alte locuri minunate pe lumea asta! oricum, cind iti largesti colectia de Barbie, sa faci o poza sa vedem ce a iesit! te puuup cu drag si spor la achizitionat papusi!

Monica said...

aha, deci de aia ma incurajai cand marturiseam rusinata ca ma pasioneaza barbile.
Doresc si eu, evident, poze. Posete, papusi, bilete de avion:)

Sofie said...

Eu mereu am zis ca - virgula :), continentul asta e "heaven" pentru shopaholice - including subsemnata, si "crima si pedeapsa" pentru credit carduri :))).

Monica said...

Sofie,te rog mumos,nu e continentul! In Mexic eu duc o viata de-a dreptul umila (e drept ca de frica talharilor si de rusinea celor care nu au)nu mi-am luat decat 1,2,3,4,5,6 perechi de pantofi in ultimul an! :))) sau :(((

Monica said...

aoleu, am gresit, 8 perechi!

D.I. said...

Pantofi: vreo doi saci, care mai de care mai inutil pe masura ce trece timpul...Parfumuri: vreo doua damigene- unul singur si-a meritat banii (si numele) in narile mele pana acum....Bilete de vacanta- din ce in ce mai multe, pe masura ce trec anii. In plus, ador magazinele de vechituri.

to-morrow said...

Eu nu sunt in America dar tot am o slabiciune pentru carti, haine si parfumuri. La capitolul "posete" nu am reusit sa cumpar multe. Pentru ca: daca muti continutul unei genti in alta geanta (din cauza de culoare si/sau anotimp) se va gasi mereu cel putin un element pe care sa-l fi uitat in vechea geanta (si de care sa ai nevoie). Am constatat asta in multe randuri, e prea complicat, asa ca posetele nu sunt un pericol pentru veniturile mele :) !

Amalia said...

@Ina: apai io cred ca am plecat sa ma intorc :))) te pup


Tocmai am aflat ca sunt un caz bland de shoppaholica, azi am auzit de un caz grav. Si adevarat.

Amalia said...

@Monica, intr-o zi am plecat sa cumpar un set de trei papusi cu haine de schimb, apoi am zis: ba, ce fac io aici? Mai bine le iau pe rand.

Amalia said...

Monica, nu ma fa sa trec la numarat, ca jumate mi-s in Romania si o sa imi dea cu virgula. Dar mi-am luat numai care mi-au placut si ii port, nu va mint. Si aia cu toc i-am ales sa fie comozi.

Amalia said...
This comment has been removed by the author.
Amalia said...

Mihaela, tu vii acum cu sacii si cu damigenele, sa ne descurajezi :))

Amalia said...

to-morrow, nu , ca "slabiciunea" in cauza nu tine de America, aici numai se cronicizeaza. Eu aveam intr-o vreme poseta de week-end si poseta de lucru, si mutam catrafusele exact cum ai descris :)

D.I. said...

Nu, vin cu sacii si cu damigenele sa MA descurajez...:))

Amalia said...

Mihaela, lasa ca suntem ok, mai un pic in sacul asta, mai un pic in sacul ala, ca si din asa ceva e facuta viata, nu? (zic eu sa ma incurajez la loc. Si pe tine :))