Saturday, May 30, 2009

My Tiffany's

Nu vreau să am nimic până când nu voi găsi locul unde să aparţin. Nu sunt sigură unde se află acel loc. Dar ştiu cum trebuie să fie.

Prin această traducere şi adaptare a vorbelor lui Holly din „Mic dejun la Tiffany”, mărturisesc că mă aflu încă în căutarea locului potrivit mie.

Dacă aş putea găsi un loc unde să mă simt ca la Tiffany’s, atunci aş cumpăra nişte mobilă şi aş da un nume pisicii, mai spune Holly, şi prima jumătate e valabilă şi pentru mine.

Cel mai important lucru este că această căutare nu mă mai sperie, cum se întâmpla cu ceva vreme în urmă. Ştiu sigur că am un loc şi că o să fiu în stare să îl recunosc, singura problemă e că s-ar putea să dureze un pic mai mult decât la alţii. Dar în definitiv şi dinţii ies şi cad la fiecare persoană în alt ritm, aşa că de ce m-aş aştepta să am experienţe similare cu ale altora. Iubesc oamenii cu care îmi descopăr bucăţi de drum comune, oamenii care au moduri de gândire frumoase, optimiste, pline de haz.

14 comments:

Anonymous said...

Ei, uite asa da atitudine!

D.I. said...

cum trebuie sa fie locul acela, Amalia...? picteaza-l cu vorbe.

Flavius Ţerbea said...

@macar sa nu iei mobila pana nu esti sigura de loc! Da' sa stii ca daca gasesti un deal bun astia ti-o transporta oriunde...Stiu pe un fel de japonez care si-a adus mobila de la mama lui si face senzatie aici cu ce mobila are in casa...asta asa, mai pragmatic vorbind.
Cat despre locul ala, "the settlement"...o sa-l gasesti si o sa fii bucuroasa tot timpul, nu pe bucatele...
Si sa ai grija sa aibe un muzeu de arta cat de cat aproape. :)

Anonymous said...

Primul citat este pentru mine, cu siguranta... :D Si culmea, am avut , chiar weekendul asta, o discutie cu sotul meu pe tema asta, discutie pornita de la a face sau a nu face un credit de casa ACUM! Si iata, ca la un semn, am primit raspunsul!!! :D Exact asa simt, exact!!!
Am crezut ca sunt iresponsabila ca nu ma grabesc cu asta, dar imi dau seama ca sufletul meu vrea sa astepte pana voi gasi ACEL loc, despre acre el stie perfect CUM TREBUIE SA FIE!! Poate am..."laicizat" putin intelesul frazei, dar , in acest context in care ma aflu, simt ca mi se potriveste perfect!!

Amalia said...

Ionela, cand vii?

Amalia said...

Cand veniti, adica, sper ca se subintelege :)

Amalia said...

Mihaela, trebuie sa fie cu flori, cu stradute inguste si pietruite, cu multe muzee, cu munti aproape (sa pot ajunge la ei in week-end), cu terase colorate, cu painici calde la micul dejun, cu cafea in cescute haioase :)

Amalia said...

Flavius, nu iau, nu iau. Am strictul (foarte) necesar: pat (nu chiar, e numai saltea), etajere pentru carti, masa pentru calculator, o canapea, ei, dar ce canapea, merita detaliat :)) Era sa uit batranul televizor cu lada.

Amalia said...

Andutza, unde-s doi puterea creste!! Asa ca pofteste cu mine in clubul cautatorilor, lasa, ca si cand ne gasim locul, prapad facem, in sensul bun, desigur. Cred ca nu esti deloc iresponsabila, e doar o chestie de omul potrivit la locul potrivit.

chris said...

Of of, amalia...
Locul ala asa cum il descrii tu, cu paincile calde si stradutele acelea, nu mi-l pot inchipui ca existand in Romania... poate prin vreun satuc din Franta...sau Austria.. sau Italia...

Sofie said...

Daca stii cum trebuie sa fie, atunci sigur il vei recunoaste :).

Eu de multe ori ma gindesc cu teama, ca mai toti noi astia dezradacinatii, ne cautam locul unde apartinem ... si abia la batrinete, cind avem timp sa chibzuim, realizam ca de fapt, undeva, cindva, l-am gasit dar n-am stiut cum sa-l recunoastem ...
eu sper sa n-ajung la batrinete si sa realizez ca din cauza ochelarilor de cal, roz bombon, nu am realizat cind am trecut pe linga tifannyul meu :)

simonacratel said...

Scuze ca iarasi trebuie sa fiu eu cea care strica petrecerea, dar oamenii care comenteaza aici par sa nu fi citit cartea sau sa le fi scapat mesajul.

Este o carte foarte buna, printre preferatele mele, o carte mica si puternica. (100 de pagini). Dar Holly este o persoana superficiala, prostuta, o fetita foarte saraca, abuzata, ademenita de stralucirea bogatiei, de luciul si sclipiciul celor bogati. Ea traieste prostituindu-se, ba chiar lucrind ca curier pentru mafie.

Fascinatia ei pentru Tiffany reprezinta exact apogeul visului acesta de marire al sau.

Chiar daca este simpatica si de inteles, Holly este un personaj negativ.

Amalia said...

Sofie, stiu ce zici, si tu mereu le zici asa de bine!

Amalia said...

Simona, am citit cartea si am inteles mesajul. Tiffany nu este apogeul visului ei de marire: "Not that I give a hoot about jewelry. Diamonds, yes. But it's tacky to wear diamonds before you are forty", sunt cuvintele lui Holly. Tiffany e locul unde se simte in siguranta, unde nu se poate intampla nimic rau.