Monday, May 25, 2009

Chicago Botanic Garden

Ne place mult să ne plimbăm prin grădina botanică. Luna mai este grozavă pentru aşa ceva şi am folosit ocazia. Am găsit flori de toate culorile, gâşte aproape domestice (bine antrenate la proba de ciugulirea simultană a ierbii), grădina japoneză cu căsuţă şi pavilion cu scăunele, cascada şi o atmosferă plăcută şi relaxantă.










































27 comments:

ina bixade said...

Ce frumusete in culori! Pacat ca pozele nu sint mari, cind fac click pe ele, apar tare micute.

Amalia said...

Ina, le-am micsorat, s-au incarcat un pic mai repede. Ma bucur ca iti plac. A fost o plimbare superba, spre seara, nici cald, nici frig, nici aglomerat, nici pustiu, exact pe gustul meu :)

biscu said...

sa va fie de bine weekendu lung!
am avut si noi unul abia acum o saptamana si mai avem mult de asteptat pana la urmatorul, probabil ca si voi :)

Amalia said...

@biscu: mersi :), ooo, acum observ ca 4 iulie cade sambata, ce greseala!!

Anonymous said...

Amalia, deja te invidiez crunt...Mi s-au scurs ochii pe fiecare poza.

D.I. said...

tiiiii...!! mi-ai luat-o inainte! weekendul asta am fost cat p-aci sa ii iau pe ai mei la subsuoara si sa mergem sa admiram frumusetea gradinii respective- insa dupa un puternic consum interior am dat prioritate pescuitului ambiguu si total nesportiv. poate duminica asta...?

Ghiocel07 said...

Ce frumos....vreau si eu....Ma bucur pentru bucuria si placerea voastra. Natura este minunata, pacat ca uneori ne batem joc de ea. Fotografiile sunt minunate.

Anonymous said...

Si eu vreau acolo!!! Acum!!! Si impactul e cu atat mai puternic cu cat zona in care lucrez eu este cea a Aeroportului, de-a dreptul vis-a-vis: beton, beton, beton, strada, camioane, etc!!! Nu e drept!!! Dar ma bucur pentru voi, invidia e una..."pozitiva"!! :D

chris said...

Vai ce frumos!!
Amalia, tu faci pozele? ai ochi bun!

chris said...

Am uitat sa iti zic ca imi place noul look al blog-ului.

Sofie said...

Amalia, pozele sunt frumoase toate, dar cea in care e Adelina, poate o convingi pe Doina sa o picteze :) ... e superba!... incerc sa-mi inchipui cum ar arata tabloul in sufrageria ta :).

Amalia said...

Ionela, hai in vizita la Chicago, te duc la o plimbare in gradina botanica, pe seara, garantat :)

Amalia said...

Mihaela, pescarii din voi au invins! Dati un semnal daca mergeti la gradina.

Amalia said...

Ghiocel07, multumesc, este intr-adevar un loc frumos si foarte bine ingrijit.

Amalia said...

Andutza, invidia ta nu poate fi decat una pozitiva :). Ce sa-ti mai spun de gradina botanica: soarele mergea spre apus si se strecura printre crengile copacilor, asta n-am putut sa prind in poze.

Amalia said...

chris, eu le fac, mersi de apreciere :)

Amalia said...

Sofie, multumesc, n-ai tu idei rele... Ma bucur ca iti plac pozele.

Anonymous said...

Amalia nu zi de doua ori, ca te trezesti cu mine pe capul tau. O pasarica mi-a ciripit ca e posibil ca sotul meu sa fie promovat vara asta si sa ne mutam (IAR!), de data asta in Bloomington, Illinois, si o stam acolo cel putin 4-5 ani.

oana said...

Amalia,multumesc mult pentru poze,pentru toate,parca ma relaxez numai uitandu-ma la ele.Imi place mult si cea cu tine la impresionisti.Intr-adevar te pricepi sa le faci.

Anonymous said...

Gasesc din ce in ce mai interesant Chicago-ul, vazut prin ochii si scrisul tau, draga mea. Ai si restaurant thailandez- ceva ce in toata Romania nu am gasit...:-)
Sa ai o vara frumoasa si linistita!Sa fie cu fotografii si cu zimbete!

Amalia said...

Ionela, hai in vizita la Chicago.
Ionela, hai in vizita la Chicago.

Acum am zis de trei ori, pentru sigurantza. Cand vii?

Amalia said...

Oana, ma bucur mult ca iti plac pozele, ma bucur mult sa povestim.

Amalia said...

Corina, ooo, si inca ce restaurant thailandez! Tare mi-e drag restaurantul acela.

Si eu iti doresc o vara minunata si mi-e dor de tine, asa m-a apucat un dor de fetele Tango, de nu stiu ce sa fac cu el, cum sa il domesticesc :)

to-morrow said...

Risipa de culori pe blogul tau! Superb! Cred ca ti-ai facut provizie de lucruri frumoase si liniste, cand ai vizitat Gradina Botanica.

Amalia said...

to-morrow, multumesc :) La gradina botanica se schimba mereu florile si culorile, la intrare au cateva vaze cu florile care sunt "pe val", sa spun asa, in perioada respectiva. Iar sfarsitul lui mai e o perioada foarte frumoasa acolo, chiar vii inapoi incarcat de energii bune.

Valy said...

Buna Amali si iti multumim mult de tot de sugestie, ca sa detaliez putin , saptamana viitoare sau cealalta trebuie sa venim pana in chicago pentru 2 zile si ne gandeam ce sa vizitam acolo, am mai fost in Chicago dar la Botanic Garden nu am ajuns , asa ca Voilaaaa, am vazut aceste superbe fotografii aici la tine si deja vizita de la Chicago Botanic Garden a trecut la categoria prioritati.
Iti multumim mult.Daca ai ceva recomandari cam ce este mai primordial de vazut aici sau alte edificii de prin Chicago asteptam sugestii. Iti multumim inca odata !
Valy si Deima Cofaru

Amalia said...

Valy, ma bucur mult ca ti-au placut pozele, dupa mine obligatorii sunt o plimbare pe Michigan Avenue, o vizita la muzeul de arta (Art Institute), gradina botanica, Templul Bahai e foarte frumos si frumos localizat, poate o plimbare prin Oak Park si casa lui Hemingway, daca va place, sigur mai sunt si altele pe care nu le stiu eu inca.