Monday, March 2, 2009

Aproxima-v-aş şi n-am cui

cu o avere estimata la 50 - 60 de milioane de dolari

Da’ băga-mi-aş picioarele că oamenii aceştia mă fac să vorbesc urât şi nu-mi stă-n fire, dar cum aproximează ei averile marilor mahări (parcă ar exista şi mahări mici, mahării sunt mahări şi atât, de obicei chiar că şi atât, dar să revenim). Tocmai am citit această aproximare simplă, această tâmpenie unde-am suspinat tâmplă fierbinte lângă 10 milioane de dolari în plus sau în minus. Înţeleg că ăştia nu-şi numără ca şi mine cenţii când mă retrag lângă ghişeul din gară şi socotesc cum să fac să dau cât mai mulţi mărunţi, să se uşureze poşeta şi să şi iasă de-un bilet de tren. Am tot auzit şi eu despre aşa-numitele valuatios când oamenii care ştiu se aşează la un trabuc şi în pauzele de golf respiră greu asupra calculelor activelor unor companii, ca să iasă bine în relationship-ul cu bancherul acela încruntat, dar parcă 10 milioane de dolari e o aproximare prea nesimţiţă.

Păi contează dacă ai 50 de milioane de dolari sau dacă ai 60 de milioane, nu? Pentru că de stimabila biată diferenţă poţi face multe chestii, printre care şi să dai naibii munculiţa şi să te duci să trăieşti puţin, sau poate aşa mi se pare mie. Că în fond nu duci nimic cu tine la nu spunem acum unde. Iar copii când ai deja 50 de milioane de dolari aş zice că se pot juca liniştiţi cu grebla in nisipul din curtea casei din orice capitală europeană. 1 milion de dolari aproximare, primesc, dar 10 milioane mă calcă pe şoşoni. Ar trebui să umblu un pic la partea de prezentare a mea de pe blog şi să scriu Amalia, cu o avere estimată de 'aizeci – 'aptezeci mii de dolari şi pe urmă să se supere altcineva, uite măi la asta cum aproximează, parcă zece mii de dolari ar fi nimic, câte aş putea face eu cu zece mii de dolari. Şi tot aşa, în sus şi în jos. Ce bun e blogul (şi) pentru răcorire, ca un duş. Şi nu costă. Puah, ce m-am săturat să vorbesc despre bani.

19 comments:

ComBo said...

Eu m-as aproxima 0 - 10 milioane de dolari.

Amalia said...

@ComBo,

Bine ai venit!

Ai prins perfect ideea, mai bine si mai scurt decat mine :) Asa se fac aproximarile acestea se pare, dar uneori parca e exagerat, nu?

Si te mai salut inca o data, in semn de recunoastere, pentru ca am avut ocazia sa calc si eu prin Troy, am fost nasa la un botez care s-a desfasurat la biserica ortodoxa de acolo.

to-morrow said...

Daca ai o avere de 50 milioane de dolari, nu te deranjeaza cand cineva o aproximeaza la 60. Si viceversa. Cu 10 milioane prizarite in plus sau in minus, viata acelui om e cam la fel. Daca ai intr-un portofel 50 sau 60 de dolari...hmm... e cam tot aia, nu :) ? La scara cosmica :).

Amalia said...

@to-morrow: cred (dar numai cred, cum as putea sa stiu?) ca dincolo de cateva sute de mii de dolari, hai sa fiu de treaba si sa zic un milion de dolari, restul nu mai conteaza :) Dar vedem noi cand vine timpul...

Anonymous said...

Buna,Amalia, ma bucur ca te-am gasit, mai personal... Citesc cu placere (sper sa am timp mai incolo) ce scrii. Si eu am un blog, corinamirela pe wordpress, numai ca eu nu scriu demult...
Iti doresc o zi buna, o sa caut traducerea exacta a filmului cu Chicago! Pe cruind, draga mea!

Anonymous said...

am uitat sa precizez ca sunt corina de la blogul lui Alice...scuze...

Amalia said...

@corinamirela, draga mea, ma bucur sa te vad, sa te salut si sa ne apropiem si mai mult prin Alice si langa ea. Uite si la mine e soare si ti-am vazut acum baietelul, sunteti grozavi.

Donazz said...

Dar -ma scuzati ca intervin- care-i diferenta dintre $50 milioane si $60 milioane (alta decit matematica)?
Daca ai 50 de mil esti mai bogat decit daca ai 60 - social vorbind?
Si-apoi, ca sa stai linistita, sa nu-ti vina vreun gind.. diferenta vine din cursul valutar. Ca ai ceva care crezi tu ca valoreaza atit, ca daca l-ai vinde miine atit ai cere.. daca ti-ar da e alta. So, ideea e urmatoarea: e $50 mil daca cumperi si $60 mil daca vinzi. Stii cum zic?

Hai noroc si la multi bani. Fara numar..

Lola said...

Draga mea, diferenta vine din cursul pietei - cine are atatia bani nu-i are la CEC. Sunt investiti fie in piata fie in imobile, astfel ca nu poti sa spui precis la moment daca ceea ce are valoreaza 50 sau 60 de mil.
Altfel zis, cum a zis si Dona.

La mine a nins cel mai tare in ultimii 5 ani cica. La voi nu? Happy spring. Si babe pe masura.

Lola said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Uite poate si la ei e ca la mine; azi sunt bogata:)) ca ieri am luat salariul, dar intreaba-ma peste 2-3 zile dupa ce platesc toate ratele sa vezi atunci diferenta hahaha; depinde cand ii intrebi, azi au 60, maine 50 ca tocmai si-au platit ratele la cele 10 blocuri de 10 etaje din 10 capitale europene:))

Anonymous said...

Frumos blog ai, draga mea,felicitari, mi-a facut bine, mult umor,o vitalitate de care mi-era dor,ca si de o limba romana spumoasa si clar razbatatoare a propriilor tale ginduri...Iti doresc o zi buna si ma bucur sa te intilnesc in spatiul acesta virtual,si cine stie cind, sa ciocnim pe viu pahare de cristal cu ce vrem noi in ele!

Flavius Ţerbea said...

50-60 de milioane cu taxele incluse?! Si de ce suma rotunda?

Anonymous said...

da, aia chiar e tare, o avere intre 0 si 10 milioane de dolari. Si daca stam si ne gandim la raport exact asta e :)

Amalia said...

@Donazz, cred ca acuma stiu cum zici, m-am prins, e ca la bursa, sau e chiar la bursa, multzam :)

Cucu rsul valutar m-am ars si eu, inca mai am o basica in cont.

Amalia said...

@Lola, mersi, vezi ca nu sunt de nelamurit daca este cine sa ma lanureasca cu o lamurire de calitate :) No, asta ii, asa aproximeaza ei, ca au ce. La noi a fost o paturica de zapada si acum s-a dus, vine caldura. Si ploaia.

Amalia said...

@reddsgirl, bine ai venit, sa stii ca si explicatia ta e dreapta si adevarata. Ratele, stii cum e cu ele, ca si cu necazurile, daca nu te omoara, te intaresc!

Amalia said...

@corinamirela, multumesc draga mea, asta imi si doresc, sa faca bine blogul asta, ca de belele si de stress si de... hai sa nu ma pornesc, suntem satui :)

Amalia said...

@Flavius, glumesti, cred. Pai astia au avocati si consultanti care-i invata sa perie taxele si sa le faca zulufi si sa fie cat mai mici cu putinta la asa pleasca mare cum au ei. Pa(y)rol!