Monday, July 27, 2009

Lege şi ordine mixtă

Aseară mi-am ridicat privirea cufundată în carte şi mi-am aţintit-o, atipic, spre televizor. Pur şi simplu nu aveam scăpare, câtă vreme detectivii implicaţi în porţia de „Lege şi ordine” a nopţii de duminică afirmau nici mai mult nici mai puţin decât că all the ways take us to Romania. M-am uitat cu sentimentul semiasimilatului care se vede dintr-o dată pomenit şi chicoteşte de curiozitate să vadă ce poate grăi poliţistul culturii majoritare despre ţara de baştină. Episodul trata modalitatea în care i s-a făcut felul lui aunt Constanta, mătuşa unei fete frumuşele, pe numele ei stâlcit Ilena. Ileana? Elena? Whatever.

Am aterizat numai în a doua jumătate a episodului, deci redau ce-am priceput. Ilena a fost racolată ca baby-sitter de un om de afaceri deraiat de pe fixul sexului firesc şi cotit pe arătura deviaţiilor care conţin tortură. Creierul i-a fost spălat prin frică şi a înlocuit-o la aparat pe soţia criminalului, care beneficia până atunci de tratamentele ce îl fericeau pe el. La final au scos-o pe Irena de sub pat, închisă într-o cuşcă. Na, uite la ce am ajuns să mă uit. Ideea e că aunt Constanta a fost eutanasiată, pentru că era singura persoană care mai avea legături cu această Ilena. (Ileana? Elena?)

Anyway, ce mai vroiam să spun e că individul rău, care poza în business-man ocupat până peste capul obsesiilor de tot felul, spunea că a lucrat în Bucharest la ceva legat de o privatizare, şi a fost un nightmare. Frumoooos. Aşa am ajuns să mă uit la un film care nu e de privit înainte de culcare dar din motive complexe este difuzat chiar atunci. M-am întors repede la cartea mea relaxantă, căci aveam chef de ceva uşor şi amuzant, iar nu de pricopseli detectiveşti cu victime alese de scenaristul american de pe sprânceana exotică a Ţării Româneşti.






7 comments:

I said...

Buna, Amalia!
Eu iti tot dau tarcoale si te citesc cu mare placere- sper ca nu te superi. M-a amuzat "intalnirea" ta nocturna cu personajul cu pricina, chiar daca pe tine nu - inteleg ca te-a sustras de la cartea ta relaxanta. Oricum de la Dracula la "nigtmare-ul" cu pricina nu e decat un secol si ceva, in rest...de basme de speriat copiii mici nu ducem lipsa aici.
Irina

Anonymous said...

Dar ce troc ai facut intre carte si Law and Order.

to-morrow said...

Mai bine te uitai la serialul Dr House. La al catelea sezon este acolo?

I said...

Si eu iti multumesc, Amalia.
Esti primul meu oaspete.

Amalia said...

YSY: te mai astept si mai vin :)

Ionela: citeam linistita si televizorul era pornit for some reason, si dintr-o data am auzit fraza ca toate pistele duc spre Romania. Si m-am umplut de curiozitate, monser. Te pup.

to-morrow: nu stiu, in general stau prost cu televizorul, ma uit rar. Chiar imi pare rau ca nu stiu sa iti raspund.

Anonymous said...

Amalia, si mie mi se mai intampla. Sunt zile in care nu deschid televizorul deloc si sunt zile in care cele mai ciudate emisiuni imi atrag atentia. Eh, ce sa-i faci...
Te-am pupat si eu!

to-morrow said...

Eu cred ca ti-ar placea serialul respectiv. Sunt creionate firi umane din cateva cuvinte si are si intorsaturi de situatie. Daca ai ocazia, sa il urmaresti.