Saturday, July 18, 2009

O gură de trai regesc


Azi am fost plecaţi în secolul 16. La graniţa dintre Illinois şi Wisconsin, într-o pădure, cineva a avut ideea de a creea atmosfera unei zile din vara anului 1574. Este chiar ziua în care Regina Elisabeta vizitează Bristol-ul, însoţită de tot tacâmul regesc. Lumea circulă costumată printre casele pline de farmec. Peste tot se desfăşoară show-uri care de care mai haioase, mai atractive. Deşi e lume multă, nu e zgomot supărător, oamenii sunt liniştiţi, se plimbă, se amuză, se simt bine. În partea din spate a parcului sunt amenajate locuri în care doamnele şi domnii vorbesc cu un accent grozav de englezesc, stau frumos la poze şi apoi ne zâmbesc înţelegători. Îşi dau foarte bine seama ce înseamnă pentru noi o porţie de farmec, o felie de vremuri trecute şi mai line, în care noţiunile de high-speed şi high-tech erau numai nişte aiureli neinventate încă.























În sfârşit apare Regina Elisabeta! Pun repede mâna pe telefon, să vină Adelina cu Iulian de la hot-dogi, să vadă regina.






De asta e bine să citeşti mult, să fii informat şi, la o adică, să ştii face un curtsy cumsecade când dai nas în nas cu Alteţa Sa.





Drept mulţumire Regina ne lasă să alegem două pietre colorate din trăistuţa cu cadouri pentru supuşii simpatici şi foarte politicoşi.


Curtea regească trece galeş un mic pod. Noi suntem la fel de fericiţi ca ei. Eu sunt de fapt în extaz.



Mulţumim Anei şi Mihaelei care ne-au informat despre manifestare. Fac câte un curtsy virtual în faţa fiecăreia, în speranţa că va fi la fel de bine primit. Pe la 6 şi jumătate ne-am năpustit înapoi pe autostradă, în strigătele mele înăbuşite de nuuuuuuuuuuu...


13 comments:

Lola said...

Ce frumos!! mi-ar placea sa port si eu o rochie ca a lor, macar cat sa-mi fac o poza.

D.I. said...

Pare mai "linistit" decat mi-am inchipuit, ma asteptam la ceva gen "Medieval Times", calareti, cai, capa si spada, praf si agitatie...Tine-mi pumnii, azi dau si eu nas in nas cu regina si habar nu am cum se fac "curtsy"-urile alea!

Amalia said...

Lola, rochiile se pot cumpara sau inchiria, ma bate si pe mine un gand :)

Amalia said...

Mihaela, sunt si calareti si cai si spade, ieri a fost un show la 5 jumate. Au un ziar cu programul, puteti intreba la intrare.

Anonymous said...

Orarul evenimentului e pus in asa fel incat sa nu am eu cu cine merge. Ma bucuram ca poate-l iau pe Lavi de-o aripa, dar de unde...m-am bucurat degeaba. Mama ei de treaba :-(

Amalia said...

Ionela, stiu eu o solutie :)

Flavius Ţerbea said...

Pai la noi, la Williamsburg, astia numa' asa se imbraca. Intra si in magazine imbracati in straie de epoca! Deci, cu sau fara haine de demult, veniti incoace! :)

Dana said...

Superba idee! Pacat e asa de departe!:)

Amalia said...

Flavius, atunci la Williamsburg era de noi. Multumim de invitatie!Pana venim trebuie sa ne targuim si noi ceva costume :)

Amalia said...

Dana, nici nu stii cata dreptate ai. Pacat ca e asa departe.

Anonymous said...

Amalia, solutia ta imi suna bine...da' bine rau de tot!

Amalia said...

Ionela, cand?

Anonymous said...

Amalia, cand aveti voi o fereastra deschisa?