Monday, August 3, 2009

Cinque Terre

(sursa foto)
Am auzit pentru prima dată de Cinque Terre de la Dennda, acum câteva zile. Azi l-am văzut la televizor. Oare cum i-o fi ales Dumnezeu pe oamenii care trăiesc acolo? I-a chemat din adunarea care îi stătea în faţă, i-a îmbrăţişat şi le-a spus: duceţi-vă şi trăiţi acolo unde casele au culorile inimii şi ale soarelui şi ale portocalei, acolo unde apele o să vă alinte cu o nuanţă căreia o să-i găsiţi singuri un nume, acolo unde peştii o să vă dezmierde limba cu frăgezimi zeieşti şi unde vinurile o să vă fie din crama Raiului. Duceţi-vă acolo unde rufele o să vi se usuce în vânt şi unde serile o să vă adune pe băncuţe de piatră sau prin cafenele, ca să vă onoraţi zilnic norocul de a fi printre cei aleşi.

O să muncesc, o să împrumut, o să cerşesc, o să fur, şi tot am să ajung cumva la Cinque Terre. Curând.

Mi-e tot mai dor de Italia, ca de un iubit cu care am petrecut o singură zi şi care mă cheamă de trei ani înapoi.

16 comments:

oana said...

Amalia, te salut cu drag. Chiar acum cand am fost acasa povesteam de Cinque Terre,neaparat trebuie sa mergem acolo, sunt niste locuri superbe. Sa stii ca nu e departe de la noi, sunt vreo 3 ore de mers. Aflu mai multe si povestim.

Amalia said...

Oana, tu te-ai trezit si eu inca n-am adormit, prea ocupata cu visarea. Te salut si eu cu mult drag, sa ai o zi frumoasa si colorata. Cred ca noaptea asta imi fac culcus intr-o barca rosie.

Departe said...

of, am fost, exact anul trecut in iulie, daca cauti in arhiva mea gasesti pozele si insemnarile. e minunat, e chiar mai frumos decat in capri - zau ca merita, dar cu organizare ca lumea, ca e teribil de greu sa gasesti cazare :)

nu poate fi adevarat ce frumos e!

Americanul.com said...

Am citit undeva ca satele de pescari aveau casele diferit si viu colorate pentru ca pescarii veneau acasa numai dupa ce treceau intii pe la crisma (cine a fost intr-un sat de pescari actual stie ca e adevarat)

D.I. said...

...dupa ce vei ajunge si te vei umple de frumusetea locului astept sa-mi (sa ne) trimiti poze!

I said...

Vai! Ce frumos e! Mi-ai dat idei. Trebuie, insa, sa le pun si in practica.

Amalia said...

Departe: se pare ca nu pot vedea pozele, primesc mesaj ca pagina nu exista. Mai incerc.

Americanul.com: nu-mi pasa ca trec pe la crasma, daca traiesc in case atat de frumos colorate, as opposed to case identice intr-o colonie cu pretentii :)

Amalia said...

Mihaela, dupa ce ajung trimit o tona de poze!! Ba poate vin si te iau de mana si te duc acolo. As fi in stare, macar sa incerc, daca nu sa reusesc :)

Amalia said...

YSY: sper sa reusim sa le punem in practica, deocandata muncesc, urmeaza, cum am spus, sa imprumut si sa cersesc si sa fur, desi toate astea trei imi repugna :)

Departe said...

...sau sa ceri lui Mos Craciun sa iti aduca un tur al Italiei la vara, 2 saptamani. ce zici? :)

Pozele sunt acolo, pacat ca nu le poti vedea, te-ar ajuta sa pui piciorul in prag si sa cumperi bilete :)

Amalia said...

Imi spune "page not found".

Departe said...

vezi ca ti-am trimis un mail, sper ca l-ai primit

Amalia said...

Mersi din tot sufletul meu exilat :)

Ghiocel07 said...

Fiul meu a fost anul acesta in acel loc paradisiac. Daca vrei poti vedea, tu si cei interesati de frumos mai multe aici http://www.criserb.com/blog/cinque-terre-italy.html

D.I. said...

...mi-ai citit gandurile...

Anonymous said...

La multzi ani pentru fetitza ta draga. Sa creasca mare si sa fitzi fericitzi, multzumitzi si implinitzi alaturi de ea.
Va pup pe totzi
Cristina