Wednesday, August 25, 2010

Wednesday Report

Dimineaţă am luat pe mine geaca de blugi. Se apropie răsuflarea puţin înţepătoare şi foarte parfumată a lunii septembrie. Pe drum spre gară am privit un pic copacii, în miezul frunzelor verzi s-a cuibărit sămânţa toamnei. Poate nici copacii nu ştiu încă, poate nici oamenii nu sunt atenţi, poate nici eu n-aş fi băgat de seamă, dacă n-aş fi pornit spre gară un pic mai devreme decât de obicei. S-au petrecut destule schimbări cu mine, printre care şi aceea că nu îmi mai place să merg la cumpărături, între mine şi fiinţa nesătulă care a emigrat acum nişte ani aproape că nu mai există termeni de comparaţie. M-a săturat Domnul, ca să zic aşa, de marafeturi. Bine că am depăşit şi etapa asta istorică, e adevărat că finalul a fost glorios şi s-a petrecut după tura de cumparaturi de acum câteva luni, de la Burlington. Acum sufăr numai de boala anticariatului, dar e o maladie mult mai plăcută şi mai utilă, dacă stai să te gândeşti. Biata economistă din mine, trebuia ea să treacă ditamai oceanul ca să îi dea în cap îndrăgostita de cuvinte, culturi şi ziduri vechi care am devenit între timp. Vai, vai, vai, ce bătălie internă cu zdrăngăneli şi alte manifestări asociate.

8 comments:

Lola said...

Parol, chiar azi am intrat intr-un magazin sa ma uit de ceva carpe ca zau ca am nevoie. Si dupa 10 minute mi-am dat seama ca eram enervata - nu mai am rabdare nici atat. Ce ma fac? o sa ajung ca barbatii, sa intru intr-un magazin si sa iau prima chestie care-mi vine, indiferent ca-mi place sau nu? Chiar e tragic, nu e fun deloc-deloc, nu - nu - nu... Si cand ma gandesc ca eram pro la sportul asta! Uite-asa ne lasa muschii la batranete LOL

Anticurile imi plac si mie. Tu te uiti la Antiques Roadshow? :D
L. e bun tare la preturi, am zis ca-l duc antiquing.

Si nu, NU a venit toamna. NU!!!
(maine cica-s 80something iar aici, nah!)

Si mi-e dor de tine, sa stii.

Monica said...

he he, sa ne tie Cel de Sus neconsumiste, cred ca saturatia intervine dupa niste "haul"-uri, daca esti, cat de cat, cu picioarele pe pamant.
adio povesti cu posete verzi???

Adrri said...

Mie imi plac bookstore urile... cu carti noi. chiar daca cumpar numai una ... miros inca 10 :) Ma omor dupa mirosul de carte noua. cred ca de asta nu imi plac bookreaderele astea noi si electronice

amalia said...

Lola, ah si ce shopperitza eram cand am descins aici. Acum, de vreo doua saptamani tot fac curat si elimin diverse. Nu cred ca am vazut emisiunea de care spui, pe ce canal e?

Si mie mi-e dor de tine, sa stii.

Anonymous said...

Monica draga, adio posete verzi, nici pe aceea n-am purtat-o decat rar. Le mai probez numai cu nasul, de naravul asta chiar nu ma pot dezbara:))
(nicio geanta anul asta, can you believe it???)

amalia said...

Adrri, nici mie nu imi plac sculele electronice de citit, nu imi plac si gata. Am luat multe carti noi pana cand am descoperit placerea anticariatului, de atunci i-am cam ramas fidela.

Monica said...

am fost shoppoholica: mi-am cumparat o carpa de praf inteligenta, de microfibra. e buna si pentru acest locsor, se pune praful, se pune praful!
poseta verde TREBUIE purtata, se intristeaza altfel!

Anonymous said...

gand la gand, in seara asta am zis ca trec pe aici, ca am o intrebare.
Lasa, ca pe multi am sa popesc eu cu poseta verde, cand ii vine randul. Intre timp o miros :)))