Tuesday, June 8, 2010

Duminica la festival










Cum iarna a fost lungă, incomodată numai de vara de la începutul lui mai şi iritată de toamna târzie de azi, nu ne-am prea manifestat socio-cultural în aer liber în ultima vreme. Dumincă însă am reuşit să ajungem în Lincoln Square, la festivalul german. Zona respectivă îmi e foarte dragă şi am descoperit-o cu ajutorul Anei. Aduce a centru de orăşel european, cu plimbăreţi perpezi, magazine drăguţe, restaurante şi cafenele.

Fiind festival, îmbulzeala a fost maximă, dar cum în obsesiile mele trebuie să figureze puhoaie (civilizate) de oameni, experienţa a fost definitely pozitivă. Am plecat de acasă pe la 4 pm, după ce am zis de şase ori că mergem şi apoi că nu mergem (de atâtea ori a plouat şi a ieşit soarele). Am nimerit exact la dansul care poate fi văzut în fotografie, apoi a venit o formaţie de toboşari dar nu i-am fotografiat pentru că 1. majoritatea aveau burtă şi 2. nu erau îmbrăcaţi în culori.

Am mâncat apoi nişte cârnaţi cu varză şi salată de cartofi (calificativele sunt: yami, da, respectiv nu), am luat o halbă de bere cu exact aceeaşi inscripţie ca aia de anul trecut (nici ei nu bănuiesc că mai există hal de cusurgii ca mine care bagă de seamă) şi am pornit la o plimbărică prin Square. Când am dat de părculeţ eu am luat-o, as usual, razna de fericire, am stat pe băncuţe, am făcut nişte poze şi apoi a venit ploaia.

Ma intorc eu one of these days acolo, să fac penultima poză fără buzile mobile, că prea e frumoasă priveliştea. Sper să vină vara for good dar nu cu zăpuşeală şi să recidivăm cât mai des şi mai fain.

(pozele astea nu se aranjează chiar cum vreau dar le las în beteşug aşa, că e târziu şi mâine prestez cu cifre).

13 comments:

Monica said...

stai sa vezi ce o sa se bucure Andrea sa vada mai ales ultima foto. din cand in cand o pomeneste pe "fetita aceea frumoasa, desteapta si ironica".

amalia said...

Monica draga, deunazi, la o petrecere la niste prieteni, fetita in cauza a incoltit un domn si l-a intrebat daca isi da el seama ce cheltuieli o sa aiba Medicaid-ul cu ingrijirea lui la batranete pentru ca fumeaza. I-a recomandat sa se lase de obicei pentru ca toti vom avea de platit.

Cred ca nu i-o mai cazut nicio tigara bine in seara aia, s-au mai strans niste oameni in jur si au mai dezbatut impreuna cateva chestiuni, apoi a venit tortul si i-a salvat.

Va salutam pe amandoi :)

Monica said...

exact cum iti ziceam, "che saputella, che bambina intelligente! un coefficiente di intelligenza doppio rispetto ai suo compagni di classe" numai exclamatii de 3 minute. O iubim!

Sofie said...

Amalia, poza Adelinei e glazura care da savoare festivalului nemtesc!
Si sunt convinsa ca si abordarea domnului cu tigara, a fost deliciul petrecerii :) ...

Anonymous said...

Oh, my old neighborhood...! Ma apuca nostalgia...E primul an, in ultimii 5, cand am ratat festivalul german.

Lola said...

Pup si eu o Adelina, ce pozeaza ea acolo... :D
Si covrigi la nemti nu?
In alta ordine de idei, si aici au inflorit teii si deja sunt pe trecute. A fost frumos mirositor cele cateva zile cat au fost in floare.

amalia said...

grazie mille :)
simt ca o sa mai stam in touch, caci tocmai mi-a declarat ca o sa se marite la Florenta.

amalia said...

Sofie, mersi:)
Da, domnul era un tip simpatic si rabdator, a provocat-o sa vorbeasca mai mult si pe urma si-au mai tras cativa scaunele in jurul lor.
Imi inchipui un dialog intre Sara si Adelina :)

amalia said...

anutza, no need for nostalgia draga mea, mai ajungeti voi acolo, in vizita, iar festivaluri germane or sa mai fie, ca mai au carnati si halbe.
Ma bucur ca am putut, prin voi, sa cunoastem zona.

amalia said...

Lola, ii transmit :)
da, dar covrigul a fost cam teapan :(
noi avem un vecin care are un tei si a fost foarte uimit ca din flori se poate face ceai.
in rest, tei + aer dupa ploaie = love

ghiocel07 said...

Draga Amalia, astfel de serbari ne plac si noua. Am ajuns in tara dupa 15 zile de pribegie. Te pup si toate cele bune.

amalia said...

asa da pribegie :)

Seriale Online said...

Buna, te contactez in legatura cu un schimb de link-uri. Daca esti interesata astept un mail.

Merci.