Monday, December 7, 2009

Motive pentru care am scris ieri

1. pentru că nu mi se pare corect ca după 20 de ani de la Revoluţie să se întoarcă iar comunismul. Nu cred ca Băsescu e fără pată, departe de mine acest lucru şi cei care mi-ai citit mai demult blogul cred că ştiu cum gândesc în legătură cu România. Dar, sub Băsescu, România a intrat în UE, lucru care eu, personal, n-am crezut că se va întâmpla şi pentru care m-am bucurat din suflet, deşi eram la capătul lumii. Acum toţi românii merg la Viena cu buletinul şi li se pare că a fost aşa de când lumea. Dar n-a fost.

2. pentru că la dezbaterea cu cei trei candidaţi, de dinaintea primului tur, Antonescu l-a acuzat pe Geoană că şi-a pus cumnatul într-o funcţie grasă la bancă şi i-a dat salar 20000 de euro. Şi pentru că apoi s-au aliat cu o neruşinare motivată numai de sucul din ciolan.

3. pentru că şi eu cred, ca şi Ana, că românii din diaspora au dreptul să voteze şi am să votez pentru toate ţările pentru care am paşaport, pentru că pot şi pentru că uneori merită.



5 comments:

Anonymous said...

Subscriu la ce ai scris. Pentru prima data in viata mea am fost atat de emotionata, am ingenuncheat, m-am rugat. Pentru ca eu vreau modernizare, vreau deschidere, vreau , macar, O SANSA, nu vreau sa traiesc ce au trait parintii mei. Si vreau sa va multumesc tutror din diaspora ca ati votat! Pentru ca ati votat cu cap, nu pentru un pachet de orez si o sticla de ulei, cum au facut majoritatea romanilor.
Nu stim ce va fi. Poate va fi mai rau, poate va fi mai bine. Dar eu am sustinut O IDEE. Si nici a doua, nici a treia, nici a mia oara nu voi vota comunismul! Sau adepti . Mi-a fost greata sa ii vad pe cei de la PSD cum se tineau de mana, exact ca "atunci".

Zuzu said...

andutza, ai votat un nomenclaturist - sper ca nu trebuie sa-ti explic ce inseamna si ce presupunea statutul asta - vopsit in mare aparator al democratiei.
sper ca stii

Anonymous said...

Zuzu, eu am votat din prisma omului de rand care vede sau nu vede "ca s-a facut ceva". Nu ma intereseaza ideile inalte, ca sa fiu sincera, nu-s o copila sa nu imi amintesc ce a fost inainte de PDL. Daca am afirmat ca PSD tinde spre comunism, n-am facut-o luata de val si turma si media. AM VAZUT. As vrea sa isi aminteasca toti care au votat stanga cum era in Romania acum 4 ani. Si ce s-a facut in astia 5. PSD a avut vreme sa arate ce pot. N-au aratat. Si as mai vrea sa inteleaga romanii ca nu din cauza PDL-ului e criza economica mondiala,nu din cauza asta sunt atatia someri.
Oricum, fiecare e liber sa gandeasca si sa voteze.Alegerile s-au incheiat, nu cred ca are rost sa mai apara discutii si polemici din astea.

MIOARA said...

Amalia, iti multumesc mult ca iti pasa. Daca ar fi mai multi romani din diaspora ca tine ne-ar trage si pe noi de par la liman.Pacat ca ati fost doar cativa care ati votat. Sunt milioane de romani in afara granitelor si mai ales acestia au mintea mai limpede cand e vorba de a alege.E o mare prostie sa nu apreciezi implicarea voastra prin vot.
Inca odata va multumim voua,celor care va pasa de Romania si votati.

Manon said...

A-ha, deci mai gandesc si altii ca mine...M-am mai linistit acum.
Am pus aici motivele pentru care am votat cu Basescu:
http://www.out.ro/2009/12/alegere-de-presedinte.html
Ma bucur sa te cunosc, Amalia. Daca-mi permiti, te asez in listuta mea.
Cu drag,
Manon.