Sunday, December 6, 2009

Îmi vine să vomit

Îmi pare rău numai că am părinţii în ţara aceea şi că nu pot să vină aici. Îmi pare rău că ar rămâne mormintele bunicilor năpădite de buruieni. Mi-e silă, mi-e scărbă şi îmi vine să vomit. Îmi pare rău de oamenii deştepţi, care găndesc şi scriu frumos şi care vor trăi iar sub comunism. Discursul lui Geoană şi Antonescu mi-a dat iar sentimentul de şuetă la scara blocului, cu bătăi pe umeri şi strângeri de mâini însoţite de scuipatul cojilor de seminţe. Mă duc să vomit şi pe urmă merg la vot, pentru că estimările totuşi nu sunt rezultate finale. Şi dacă greşesc, atunci să greşesc, şi să mă duc acasă peste un an sau doi şi în loc de drumul amărât care iasă din aeroportul Timişoara, să găsesc o autostradă cu două benzi pe sens şi atunci voi spune că am greşit.

11 comments:

CORA said...

Amalia, e usor sa vorbesti de acolo de unde ti-e bine! Lasa-ne pe noi cu amaraciunea noastra, ia-ti si parintii si nu te grabi sa etichetezi...Daca va iesi Basescu, te invit in Romania si merg eu in locul tau!

Anonymous said...

Cora, indiferent de unde vorbim noi, totusi avem o voce si o parere de spus. Iti place sau nu, e o opinie. Am plecat din Romania, dar totusi avem familia acolo pentru care ni se rupe sufletul. Amalia si-a spus parerea, si elegant ar fi fost sa-i fi raspuns cu respect.

Zuzu said...

da, amalia, si mie!

doar ca eu traiesc inca in romania...

iar daca diaspora l-a scos pe basescu din nou presedinte...
ce sa zic... in alte tari nu exista votul la ambasade si consulatele din diaspora si e perfect asa...

Alina said...

sa va iar mutra Iliescului ranjind?! ce "bucurie". doar de aia am fugit mancand pamantul. nu ca ar fi alalalt mai breaz. asta e, o tzara a la Caragiale.

oana said...

Cora draga, a iesit Basescu.In cazul in care nu capeti viza de America, te invit eu intr-o tara din Europa, ceva mai aproape de casa, sa vezi cam cat de bine ne este,cat de usor vorbim si cum umbla cainii cu colacii in coada p-aci.Nu gandi ca plasa ce o cara celalalt e mai usoara, ca nu stii niciodata pana nu ajungi sa o cari tu.

Amalia said...

Cora, nu te grabi sa etichetezi nici tu :)

Amalia said...

Ionela, e grozav cand cineva ne intelege corect dar iata ca nu se poate intampla tot timpul si cu toata lumea.

Amalia said...

Zuzu, impartirea asta intre cei din tara si numita diaspora mi se pare destul de nepotrivita pentru zilele in care traim acum, oarecum intepenita. Lumea e dechisa, oricand un diasporean poate reveni acasa, oricand unul de acasa poate pleca in alta parte. In privinta votului, daca grecii, pe care de altfel ii admir mult, au alta varianta, nu scrie nicaieri ca acea varianta e perfecta. Este doar parerea ta, pe care o respect, dar cu care nu sunt de acord. Atata tot.

Amalia said...

Alina, regret si eu ca nu s-a ivit unul mai breaz decat toti. Chiar ma intreb de ce nu se iveste odata.

Amalia said...
This comment has been removed by the author.
Amalia said...

oana, punct ochit si lovit cu eleganta si umor. Le apreciez mult pe amandoua :)