Tuesday, December 1, 2009

Half Price Books, Double Happiness

Mai nou, ori de câte ori mă apucă dorul de una, alta, sau am timp liber (furat de la una, alta), de atâtea ori merg la anticariat. Au început să îmi placă mai mult cărţile deja citite de alţii, căci o carte nouă nu are acea "patină a timpului" care îmi lipseşte de multe ori pe aici. Unde mai pui că şi preţul e bun, ceea ce nu e lepădat nici în vremuri normale, darămite în cele de criză. Azi am venit acasă cu Forsyte Saga (3 volume) la frumosul preţ de 1 dolar. Goooood joooob, Amalia, aş zice, dacă mi-aş fi educatoare la grădiniţă :)

Am citit cartea în limba română şi mi-e cu atât mai dragă cu cât îmi amintesc că ne-a recomandat-o o doamnă profesoară de franceză din liceu, o doamnă autentică, plină de un farmec pe care îl înţeleg mult mai bine acum decât atunci. Cumpăraţi copii, cumpăraţi şi citiţi, ne spunea, o văd şi acum, dar noi nu prea cumpăram şi nici nu prea citeam, parţial pentru că eram cam necopţi şi parţial pentru că ne pregăteam să dăm la facultate.

3 comments:

Sofie said...

Oh Forsyte Saga ... mi s-a facut dor de ea, tebuie s-o caut.

Te invidiez, eu nu pot sa cumpar carti de la anticariat, nu stiu, nu pot pur si simplu.
Imi place sa le simt mirosul acela de nou, sa mingii copertile cu culori proaspete, sunt cam geloasa si posesiva cind e vorba de carti, vreau sa fie doar a mele.
Si sunt asa fericita cind imi permit sa dau citiva dolari in plus pe editie cartonata :) ... oare de ce le-or face astia asa de scumpe :(

Amalia said...

Nici eu n-am cumparat niciodata carti de la anticariat, pana l-am descoperit pe asta unde merg acum. A fost ceva ilogic, dragoste la prima vedere :)

Bogdan Iliescu said...

buna,
stii, de citeva luni ma fortez sa aduc carte romaneasca in america. se pare insa ca am plecat de la o presupozitie gresita, si anume ca romanii care traiesc in afara tarii sunt legati in vre-un fel de limba romana. sau poate ca nu citesc, pur si simplu, inca nu-s sigur...

uite site-ul meu: www.raftulmeu.com
poate gasesti ceva interesant.

bogdan