Tuesday, September 15, 2009

Însemnare de septembrie

Am făcut noi ceva bine, aici la Chicago, căci avem un septembrie cum nici în cataloagele de prezentare promoţională a vremii nu s-au priceput manipulatorii să imagineze. Dimineaţa e plăcut, nici un pic de frig, ziua se încălzeşte, frunzele încep să înmierească în copaci, câteva se leagănă uşurel în jos, dar parcă nici acelea nu sunt deloc triste. Seara e tot călduţ, dovadă că am şi pornit aerul condiţionat, deşi în principiu mă cam feresc de el. Dar am zis că răcorim aşa, o jumătate de oră şi apoi deschidem ferestrele, căci între timp aerul se va parfuma şi va mirosi numai bine a seară. Şcolarii s-au întors la treburile lor, eu, ca o mamă ce suburbie ce mă aflu şi anul ăsta, m-am reîntâlnit cu doamnele cucoane de pe la casele mult mai mari decât a mea. Dar nu ştiu ce mi-a venit să spun aşa, căci dânsele sunt cu toatele drăguţe şi amabile. Singura problemă e că simt aşa, un dor de ducă, şi mă gândeam să trecem un pic graniţa până în Canada, să n-o trecem, să o trecem...



14 comments:

mioara said...

minunat scris.probabil esti rasplatita de vremea frumoasa tocmai pentru acest minunat mod de a o descrie.

I said...

Buna, Amalia! Te-am asteptat ceva vreme.. sa stii ca eu am tot venit in vizita intre timp. Iti doresc o toamna frumoasa in continuare, pe sufletelul tau, cat despre escapada in Canada, nu vad nici un motiv sa n-o faci. Dar asteptam poze!

biscu said...

haideti, va asteptam :)

Dana said...

O toamna frumoasa sa ai:)

Sofie said...

Bineinteles ca treceti granita ...
Sa vezi ce frumoasa-i toamna in Canada :)...

Anonymous said...

Bine ai revenit in lumea virtuala. Ai scris frumos, cum deja ne-am si obisnuit. O toamna frumoasa si de acum in colo va doresc. Te-am pupat si pe tine si sa o pupi si pe Adelina din partea mea.

oana said...

Amalia, tocmai ce-am aflat noua veste de la Alice. Te felicit, sa ai mult spor la scris. In alta ordine de idei, eu chiar m-am gandit cu ceva vreme in urma la varianta asta, ma rog, nu ar fi interesat pe nimeni parerea mea, dar uite ca mi s-a indeplinit dorinta. O meriti din plin, succes!
te pup

Flavius Ţerbea said...

PAi ce veste, ca sa stim si noi? :) PEntru ca-s convins ca e de bine si de felicitat! Pai nu?!

Amalia said...

Mioara, multumesc :) Partea cea mai buna e ca vremea asta frumoasa inca tzine cu noi, atatea zile superbe una dupa alta chiar n-am mai vazut de mult.

Amalia said...

YSY: numai condusul ore si ore in sir ma opreste... Iti multumesc mult de vizite :)

Amalia said...

biscu, chiar ca ne e tare dor de voi.

Amalia said...

Dana, multumesc, la fel iti doresc si tie.

Sofie: te cred :)

Ionela, am fost tot aproape, doar ca nu intotdeauna reusesc sa scriu cat as vrea. Te pup si eu, sper sa ne vedem curand.

Amalia said...

Oana, asa de multa caldura simt in vorbele tale, iti multumesc mult de tot. Si te astept aici, cu mare drag. Poate mi se indeplineste si mie dorinta :)

Amalia said...

Flavius, cum sa nu, cu toata bucuria iti spun, scriu pe un blog nou. Felicitarile, masa si cititul, in fiecare zi, dupa venitul de la servici, mancat si rezolvat una, alta.